Ο κύριος Μαρτσέλο Ράφο είναι βέρος Ιταλός. Κατάγεται από την Ρώμη και ζει μόνιμα στο Ναύπλιο. Φαίνεται πως όταν ήρθε στην Ελλάδα, αποφάσισε να φέρει την Ρώμη μαζί του. Γι’ αυτό, σερβίρει γνήσιο gelato. Δεν είναι τυχαίο που η “Antica Gelateria di Roma” είναι το must του Ναυπλίου τα τελευταία χρόνια.

«Η συνταγή του παγωτού είναι «vera siciliana» λέει ο κύριος Μαρτσέλο». «Χρονολογείται το 1870 στη γενέτειρα του παγωτού, την Σικελία και την κληρονόμησα από τους δικούς μου» μας εξηγεί όσο βάζει σε μένα σοκολάτα bitter και τιραμισού και στην φίλη μου Ferrero Rocher και stracciatella. «Τις συνταγές δεν τις λέμε πουθενά. Ούτε εγώ ούτε η Κλαούντια, η αδερφή μου που έχουμε μαζί το μαγαζί. Όλα τα παγωτά και τα γλυκά τα φτιάχνουμε εμείς. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς παγωτό αμύγδαλο με μέλι που έχουμε. Και σύκο».

Αφού μας έδειξε και τα υπόλοιπα ιταλικά γλυκά που φτιάχνει, τα αλμυρά καλούδια και τις ποικιλίες καφέ, του ζητήσαμε βοήθεια στο ταξίδι που οργανώνουμε για Ρώμη. «Ό,τι θέλετε πάρτε με τηλέφωνο και θα σας τα πω όλα τα μυστικά. Και φυσικά θα σας πω πού θα φάτε το καλύτερο παγωτό στην Ρώμη». Έτσι όπως θα διαβάζεις τα λόγια του δεν θα σου κάνουν κάποια εντύπωση. Όμως, πίστεψέ με, αν τον ακούσεις να σου μιλάει με την ιταλική του προφορά, σου φτιάχνει την μέρα.
Το καλό παγωτό τρώγεται όλο τον χρόνο. Ζήτω το καλό παγωτό!

gelatogelatogelatogelatogelatogelatoBeFunky_10723100_360409234135277_900034517_n.jpggelatogelatogelato

Κείμενο και φωτογραφίες: Μαίρη Βαμβακά

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag