Ο Γιάννης γουστάρει το σεξ με τον εαυτό του. Και μόνο.

 

Ο Γιάννης είναι 35 χρονών, εμφανίσιμος, με καλές σπουδές, με καλή δουλειά και αρκετά κοινωνικός. Είναι ένας τύπος που θα μπορούσε να βρει εύκολα ερωτικό σύντροφο, αν η νευρωτική εμμονή του με τη μαλακία δεν τον είχε καταδικάσει σε μία σεξουαλική απομόνωση. Προς το παρόν, κάνει σεξ αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό του. Όπως είχε πει κι ο Γούντι Άλεν, τουλάχιστον είναι σεξ με κάποιον που αγαπάει πολύ.

«Τη μαλακία την άρχισα στα 9 μου. Δεν μου αρέσει, βέβαια, καθόλου η λέξη “μαλακία” γιατί είναι φορτισμένη με κάτι το παθολογικό. Εξάλλου, τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ήταν αυτό που έκανα. Ενδεχομένως, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των διαλόγων των ενηλίκων και του σχολείου της σεξουαλικής διαφώτισης που είναι τα μεγαλύτερα παιδιά να διατυπώνονταν σχετικές εικόνες. Όμως για μένα ήταν μία κορυφαία προσωπική ανακάλυψη σε σχέση με το σώμα μου που με αντάμειβε με ένα μοναδικό, ηδονικό και ευφορικό συναίσθημα. Το θυμάμαι, για παράδειγμα, να γίνεται τα μεσημέρια του καλοκαιριού, ενώ ήμουν κρυμμένος κάτω από το σεντόνι, και μετά να κοιμάμαι. Δεν έχυνα ακόμα.

masturbation_race_part_2-1mm

Στην εφηβεία άρχισαν οι ονειρώξεις, η καύλα και οι φαντασιώσεις. Τα πράγματα, δηλαδή, άρχισαν να περιπλέκονται. Αναδύθηκε η ανάγκη της “κοινωνικότητας” στη μαλακία, δηλαδή το πέρασμα στη σεξουαλική επαφή με ένα άλλο σώμα. Στην αρχή ο πειραματισμός ξεκίνησε με έναν συνομήλικο ξάδελφό μου. Για έναν μήνα που περάσαμε μαζί διακοπές το καλοκαίρι παίζαμε το ζευγάρι, αλλάζοντας ρόλους. Και κάναμε τα πάντα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι η καύλα μου ξεδίψαγε με την ίδια ικανοποίηση που μου πρόσφερε η μαλακία. Επίσης, ανακάλυψα ότι ο ξάδερφός μου είχε πολύ μεγαλύτερο πουλί από το δικό μου. Αυτό το μεγάλο πλήγμα και το κόμπλεξ του μικρού πούτσου το κουβαλάω μέχρι σήμερα. Κοιτώντας τώρα προς τα πίσω, θεωρώ ότι η κατάσταση της οικογένειάς ευθύνεται πολύ για το ότι δεν έχω σεξουαλική ζωή και να εκτονώνω την καύλα μου με τις φαντασίωσεις. Βέβαια, φταίω κι εγώ, που δεν έχω τη δύναμη να αντιδράσω. Αλλά δεν είναι αυτό το κυρίως πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η κοινωνική πίεση που δέχομαι επειδή δεν έχω κάποια σχέση και το πότε θα παντρευτώ και μου τονίζει ότι για τα κοινωνικά δεδομένα είμαι προβληματικός. Εντάξει, όχι με την έννοια του γάμου και των συμβάσεων, αλλά με αυτό που κρύβει ο λόγος των γύρω μου, όπως τον μεταφράζω. Δηλαδή, πότε θα έχεις έναν σύντροφο –άντρα ή γυναίκα, δεν έχει σημασία– και θα πάψεις να είσαι μόνος; Αυτό με κάνει να απομονώνομαι ακόμα πιο πολύ και είναι πολύ πιο σκληρό από τη σεξουαλική, ας το πούμε, απομόνωση της μαλακίας.

Έχω δοκιμάσει και με άντρα και με γυναίκα. Αλλά δεν δούλεψε. Μπορεί να μην ήταν τα σωστά άτομα. Ίσως κι εγώ να βολεύομαι σε μια καθήλωση στο παρελθόν. Και μένα με πονάει πολύ που είμαι μόνος και πολλές φορές, αφού χύσω, νιώθω ένα πολύ βαρύ συναίσθημα μοναξιάς και δυσφορίας. Έχοντας ένα υπόβαθρο ανθρωπιστικών σπουδών και διαβάζοντας αρκετά πράγματα από την ψυχολογία και τη φιλοσοφία, όπως, ας πούμε, την Ιστορία της σεξουαλικότητας του Μισέλ Φουκώ, έχω βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους για τη βιοεξουσία πάνω στη σεξουαλικότητα. Κάθε υποκείμενο βρίσκει μία λύση για να ανακουφίσει αυτό που έγραψε ο Φρόιντ, δηλαδή την ανθρώπινη δυσφορία μέσα στον πολιτισμό. Αυτό ισχύει για όλα, όπως και για τη σεξουαλικότητα. Υπάρχει πρόβλημα μόνο στον βαθμό που ενοχλεί εμένα η λύση που βρήκα για να ικανοποιώ τις ανάγκες μου.

Young Man with Hand in Pants

Το Ίντερνετ είναι πολύ σημαντική διέξοδος για να τροφοδοτείται η φαντασίωση. Όμως, πέραν αυτού, έχω γνωρίσει κάποια άτομα σε chat rooms που τη βρίσκουν μόνο με τη μαλακία και κατά κάποιον τρόπο είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν και σένα. Εκεί, βέβαια, υπάρχουν και τελειωμένοι ψυχάκηδες. Αλλά, σερφάροντας, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κάτι αφύσικο στην ανθρώπινη σεξουαλική φαντασίωση και πρακτική, παρά μόνο συμβάσεις ηθικής. Το λέω γιατί στο Ίντερνετ έχω γνωρίσει μερικά προβεβλημένα άτομα που λειτουργούν χωρίς την κοινωνική τους μάσκα. Και δεν ντρέπομαι να τα πω όλα αυτά, από τη στιγμή που γίνεται ανώνυμα, και σκεπτόμενος ότι μπορεί να προβληματιστούν κάποια άτομα που είναι εγκλωβισμένα σε κοινωνικά στερεότυπα για τη σεξουαλική τους πρακτική. Στην τελική –το ’χω πει πολλές φορές σχετικά με τις λίγες, βέβαια, σεξουαλικές μου εμπειρίες– σαν πετύχει η μαλακία, τύφλα να ’χει το γαμήσι».

Κείμενο: Αποστόλης Γερμανός