ΥΛΙΚΑ
4 αυγά ελευθέρας βοσκής
200 γρ φέτα σκληρή
1 πιπεριά τσίλι
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
2 ώριμες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβεις τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο, το αφήνεις να κάψει και ρίχνεις το τσίλι μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει όλα τα αρώματά του.
Αφαιρείς το τσίλι από το τηγάνι και προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα.
Ρίχνεις αλάτι, κατά τα γούστα σου.

Αφήνεις την ντομάτα να σιγοβράσει και έπειτα, απομακρύνοντας το τηγάνι από την φωτιά, πετάς τα αυγά ένα ένα σε διαφορετικά σημεία του τηγανιού, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του. Προσοχή: δεν ανακατεύεις.

Βάζεις πάλι το τηγάνι στη φωτιά για να μαγειρευτούν τα αυγά μέσα στη σάλτσα.
Μόλις μαγειρευτούν τα αυγά, ρίχνεις από πάνω φρέσκο βασιλικό, φέτα σε κομμάτια και το κρίθινο παξιμάδι.

Ο maintanos.com κάνει guest editing για ένα Σαββατοκύριακο στο site ΓΚΡΕΚΑ.