Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου για να τα συνδυάσετε με την μπύρα σας.  Ένα γεμάτο μπολ απ’ αυτά θα αποτελέσουν ιδανική συντροφιά για εσάς και την μπύρα σας είτε αυτή είναι μια κλασσική ξανθιά Lager ή σκούρα ή Αμερικανικού τύπου.

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

• 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

• 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

• 1/8 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

• μια πρέζα πιπέρι καγιέν

• 1 έως 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

• Λάδι για το τηγάνισμα

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα να ομογενοποιηθούν. Μουσκέψτε τις φέτες της πατάτας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με παγωμένο νερό αρκετό για 30 λεπτά, στη συνέχεια, στραγγίζετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε περίπου δύο δάχτυλα λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις φέτες πατάτας σε παρτίδες για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας συχνά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τις φέτες και τα στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με το μείγμα καρυκευμάτων. Σερβίρετε αμέσως, ή αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο έως και μία εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια πίνουμε μια κρύα μπύρα…

Καλή σας απόλαυση!

Οι BeerBartender κάνουν για ένα Σαββατοκύριακο guest στο site του ΓΚΡΕΚΑ.