Πριν από μερικούς μήνες κάναμε ένα ρεπορτάζ σε ένα σφαγείο της βόρειας Ελλάδας όπου από τα χαράματα σφάζονται μοσχάρια και γουρούνια, μετά γδέρνονται, τεμαχίζονται και παίρνουν το δρόμο για τα κρεοπωλεία. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του φωτογράφου ήταν σοκαριστικές, θύμιζαν το χρονικό του George Franju του 1949 για τα σφαγεία του Παρισιού, το Le Sang des Betes [το αίμα των κτηνών]. Μόνο που εκείνο ήταν ασπρόμαυρο και η αποστροφή κάπως μετριαζόταν από τα εκπληκτικά πλάνα του πρωινού ομιχλώδους Παρισιού και τη θαυμάσια ασπρόμαυρη φωτογραφία -που έμπαιναν σφήνα ανάμεσα στις ανυπόφορες σκηνές των σφαγείων.

Το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα που για πολλούς φαίνεται ίσως το πιο απάνθρωπο, είναι απλά άλλο ένα επάγγελμα. Ένας από τους σφαγείς στο συγκεκριμένο σφαγείο σφάζει εδώ και 37 χρόνια, από 12 χρονών! Και κάνει την ίδια δουλειά που έκανε ο πατέρας του και ο παππούς του. Κι αυτή είναι η διαδικασία που χρειάζεται για να φτάσει ένα κομμάτι κρέας στο πιάτο σου.

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Μακρή.

bellas_meat_00

http://youtu.be/9LBRr2bGGUE

bellas_meat_01bellas_meat_08 bellas_meat_05 bellas_meat_06 bellas_meat_09 bellas_meat_10 bellas_meat_11 bellas_meat_12 bellas_meat_14 bellas_meat_15bellas_meat_03 bellas_meat_18 bellas_meat_19 bellas_meat_04 bellas_meat_07 bellas_meat_21 bellas_meat_23 bellas_meat_25 bellas_meat_26 bellas_meat_28 bellas_meat_29 bellas_meat_30 bellas_meat_31 bellas_meat_32 bellas_meat_33 bellas_meat_34bellas_meat_44bellas_meat_45bellas_meat_46 bellas_meat_35 bellas_meat_36 bellas_meat_37 bellas_meat_38 bellas_meat_48 bellas_meat_49 bellas_meat_50 bellas_meat_51 bellas_meat_53 bellas_meat_54 bellas_meat_55 bellas_meat_56 bellas_meat_57 bellas_meat_58 bellas_meat_59 bellas_meat_60 bellas_meat_61 bellas_meat_62 bellas_meat_63 bellas_meat_64 bellas_meat_65 bellas_meat_66

 

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag