Ο Γιώργος Γαρεφαλάκης είναι blogger, creative director, script writer, brazilian Jiu Jitsu enthusiast (μόνο το τελευταίο δεν κάνει επαγγελματικά). Τον Ιανουάριο του 2014 ξεκίνησε ένα μπλογκ φαγητού, το Forkin’ Beast υπό την πίεση όπως λέει του designer και κουμπάρου του, Frank Daniels. «Τα βασικά επιχειρήματα του Frank ήταν ότι αντλούσε μεγάλη απόλαυση από τα φαγητοκεντρικά facebook posts μου και πώς σε περιβάλλον μπλογκ θα πολλαπλασιαζόταν. Και δεύτερον η ψευδαίσθηση που διατηρούσε ότι λόγω του μπλογκ μια μέρα θα τρώμε παντού τσάμπα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μέχρι τώρα το Forkin’ Beast έχει καταφέρει να ικανοποιήσει μόνο το 50% των προσδοκιών του».

DSC_3728-001

photo by Gio Holgersson

Τι ακριβώς είναι το Forkin’ Beast;

To Forkin’ Beast αποτελεί μία καταγραφή του τι συμβαίνει πάνω και γύρω από το τραπέζι, με έμφαση στο φαγητό και στους συνδαιτυμόνες. Έχοντας σαν σκεπτικό ότι το ένα κάνει το άλλο πιο απολαυστικό. Δεν γράφω ποτέ αρνητικές κριτικές. Δεν μου αρέσει ο ρόλος της αυθεντίας που δείχνει και τιμωρεί. Θα έλεγα ότι ευτυχώς έχουμε τη θρησκεία ή τα fashion blogs για να καλύψουν αυτή την ανάγκη, αλλά αν δεν έχεις διαβάσει κριτικές από λογοτέχνη για λογοτέχνη, δεν ξέρεις τι πάει να πει ξεκατίνιασμα. Στα posts μου θέλω γέλιο και αγάπη.

Προτιμάς γλυκό ή αλμυρό και γιατί;
Μολονότι οι φίλοι μου γελάνε με το πόσα γλυκά καταναλώνω μέσα στη μέρα (με κυρίαρχο το Kinder Bueno, τον Πρίγκηπα των munchies), θα επιλέξω αλμυρό. Αυτό γιατί καταλαβαίνω και άρα εκτιμώ λίγο καλύτερα την αλμυρή παλέτα.
Το επίπεδό μου στην μαγειρική είναι αρκετά καλό, ενώ η παραμικρή ζαχαροπλαστική παρασκευή μου φαίνεται επιπέδου δυσκολίας «97% pure Blue Crystal Meth by Walter White».  Και τέλος στο τέλος της ημέρας, όταν τα απανωτά Αβάνα-κόλα-χαμηλό έχουν κάνει το στομάχι ένα χαρούμενο και διψασμένο για στερεά τροφή βάλτο, nothing beats a slice of crispy bacon.

-â+¦+++¦-ä+¦ -â+¦+++¦¦ü-ä+¦ 3 +Ü+++¦++-ü+¦¦ü-ä-â+¦ ++-ä+++++¦¦ü-ä+¦-é

Σεξ ή φαγητό;
Σεξ.

Ταξιδεύεις; Πού έχεις πάει, πού σου άρεσε πιο πολύ;
Στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με heartbeat αρέσουν τα ταξίδια. Για εμάς που το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από τροφή, ακόμα περισσότερο. Έχω ταξιδέψει αρκετά αλλά πάντα υπάρχουν κι άλλα μέρη που θέλω να πάω. Λατρεύω την Αμερική για το φανταστικά προκλητικό φαγητό και τα υπέροχα χαμόγελα των κοριτσιών της. Πηγαίνω συχνά στην Καλιφόρνια που υπεραγαπώ και επειδή φιλοξενεί ευγενικά τον αδερφό μου, της φέρομαι με αγάπη και αυτή μου το ανταποδίδει. Έχω περάσει και μια βόλτα από Ασία και την προτείνω για τους λάτρεις του αβίαστου σουρεαλισμού. Η Αφρική λόγω της έντονης θρησκοληψίας της δυστυχώς ακόμα με απωθεί, όπως και η λατινική Αμερική. Οι Αυστραλοί είναι τα πιο καλά παιδιά και εκεί θα είναι το επόμενο μεγάλο ταξίδι μου. Τέλος, μολονότι έχω γυρίσει αρκετά την κεντρική και τη νότια Ευρώπη, παραμένω στούρνος στα θέματα του Βορρά. Κάτι τα δίμετρα βορειοευρωπαϊκά γυναικεία σουλούπια με την ψυχρή λογική και τα γαλήνια μάτια, κάτι το Game of Thrones, με κάνουν να θέλω να ζήσω στη Σκανδιναβία μέχρι το κρητικό σκαρί μου να μην αντέχει άλλο κρύο.

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό που έχεις φάει και πού;
Το καλύτερο φαγητό που έχω φάει είναι στην ταβέρνα «Η Γραμπούσα», στην Καλυβιανή Χανίων. Το Mama Mia σκηνικό σε συνδυασμό με την αυθεντικά γκουρμέ κρητική κουζίνα, κάνουν κάθε φορά τη βόλτα μου εκεί, μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία.

++-ä+++++¦¦ü-ä+¦-é +++¦+¦+¦-ü++¦ü+++¦+¦ +++¦+¦+¦-ü++¦ü+++¦+¦ 2

Και ποιο είναι το χειρότερο φαγητό που έχεις φάει και πού;
O Heston Blumenthal που είναι ένας από τους αγαπημένους μου chef. Έχει μία συνταγή για τηγανιτές πατάτες που βράζονται, στεγνώνονται, καταψύχονται και διπλοτηγανίζονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Την τρίτη φορά που τις έκανα ήταν οι ωραιότερες, πιο κριτσανιστές και full flavoured πατάτες που έχω βάλει στο στόμα μου. Την πρώτη φορά, ήταν η απάντηση στην ερώτησή σου.

Πες μας μία αγαπημένη σου καλοκαιρινή συνταγή.
Για μένα, αν το καλοκαίρι είχε γεύση δεν θα ήταν ούτε το καρπούζι ούτε τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά η γεύση του ψητού καλαμποκιού. Αυτή είναι η συνταγή με ένα νεοϋορκέζικο twist:

Θα χρειαστείς:
2 καλαμπόκια χωρίς τα φύλλα
50 gr βούτυρο Κέρκυρας
1/2 κουταλιά σούπας καφέ εσπρέσο
μισό chilly pepper ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα lime
1/2 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλιά σκόνη σκόρδο
μια πρέζα χοντρό αλάτι
100 gr. pecorino
μία παγωμένη Bud

How to:
Φοράς ένα trucker hat και ανοίγεις την Bud για να νιώσεις την αληθινή αμερικανοτραφή χιπστερία. Μετά βάζεις τον espresso, το chilly, το lime, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα γουδί και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο spice rub.
Πυρώνεις το griddle ή το bbq και βάζεις τα καλαμπόκια, σε δυνατή φωτιά γιατί κινδυνεύουν να ξεραθούν και να χάσουν τους χυμούς. Μόλις ξεροψηθούν και μοσχομυρίσουν τα βγάζεις απ τη φωτιά.
Περνάς το κρύο βούτυρο Κέρκυρας από ολόκληρη την επιφάνεια ώστε το φρέσκο άρωμά του να πάει παντού και χωρίς να πάρει τις βλαβερές ιδιότητες που αποκτά όταν ψηθεί. Το βούτυρο βοηθάει να δημιουργήσεις μια φιλόξενη  sticky βάση για το rub.
Στη συνέχεια πασπαλίζεις γενναίες δόσεις από το μείγμα και όταν καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια, τρίβεις από πάνω το pecorino και ευχαριστείς τον Χριστόφορο Κολόμβο και την ταξιδιάρα περιέργειά του.

+¦-à+¦++¦ü +¦++-ü+¦+¦-ü 3 +¦++-ä++¦ü-Ç++-à++++ +¦+++¦-ä+¦¦ü+¦++ +¦+¦+++¦++-Ç++¦ü+¦+¦+¦

Καλή Όρεξη!

http://forkinbeast.tumblr.com/

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Γιώργος Γαρεφαλάκης

 

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag