Στην στοά της πλατείας Κοράη δοκιμάσαμε πρωτότυπες γεύσεις παγωτών. Και όταν λέμε πρωτότυπες εννοούμε ότι πιθανότατα δεν τις έχετε ξαναγευτεί ποτέ κάπου αλλού. Ο ιδιοκτήτης του Gelato Home Κώστας Ισχάκης και ο gelatiere Ηλίας Κόντος αποφάσισαν να στήσουν μια παγωταρία που να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες, και τα κατάφεραν.

Στο μαγαζί εκτός από τις γνωστές και καθιερωμένες γεύσεις παγωτού, προσφέρουν σορμπέ με αλκοόλ. Μια από αυτές η σοκολάτα με ρακή. Μόλις το βάλεις στο στόμα σου γεύεσαι για λίγα δευτερόλεπτα την λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και αμέσως μετά σε κτυπάει η ρακή. Μιλάμε για πολλή ρακή. Προτείνουμε να το δοκιμάσετε βράδυ, γιατί αν φάτε πάνω από δυο μπάλες θα φύγετε από εκεί μισομεθυσμένοι. Ένας απίστευτος συνδυασμός που δεν πιστεύεις με τίποτα ότι δένει και όμως ο Ηλίας μας διέψευσε.

Gelato Home 4 Gelato Home 5 Gelato Home 10

Η δεύτερη γεύση που δοκιμάσαμε είναι το Bloody Mary. Ένα πολύ ιδιαίτερο  sorbe-coctail για τολμηρούς. Μόλις το έβαλα στο στόμα μου ήταν λες και έτρωγα πραγματική ντομάτα. Η βότκα δεν ήταν υπερβολικά έντονη, ενώ όταν κατέβηκε στον λαιμό μου πραγματικά κάηκε από το πιπέρι.

Η τρίτη και τελευταία παράξενη γεύση ήταν το εσπρέσο. Ένα sorbe με μπόλικη καφεΐνη που σε ξυπνάει για τα καλά. Κατάλληλο για τα ζεστά πρωινά που πρέπει να πας για δουλειά και το μάτι σου αρνείται πεισματικά να ανοίξει. Δυνατή γεύση που σε τονώνει σε χρόνο ντε-τε. Στο μενού υπάρχει επίσης και το sorbe μπύρας που δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο εκείνη την στιγμή. Το sοrbe, όπως μας εξηγεί, επειδή έχει βάση το νερό μπορεί να παίξει όπως θέλει με τις γεύσεις. Μπορεί να φτιάξει sorbe από λεμόνι μέχρι τζατζίκι!

Το Gelato Home βρίσκεται στην στοά εδώ και 7 χρόνια και έχει πελάτες από όλη την Αθήνα. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φοβούνται να τολμήσουν και να επιλέξουν τις νέες γεύσεις. Παραμένουν σταθεροί στις κλασικές αξίες όπως σοκολάτα και στρατσιατέλα. Οι νεαρότεροι το ψάχνουν πιο πολύ, ρωτούν, δοκιμάζουν και απαιτούν παράξενες γεύσεις.

Όπως μας λέει ο Κώστας δείχνει στον Ηλία αρκετή εμπιστοσύνη να δημιουργήσει τα παγωτά που αυτός θέλει. Φυσικά ο Ηλίας εκμεταλλεύεται αυτή την ελευθερία και δουλεύει με όρεξη, μεράκι και τρέλα γι’ αυτό που κάνει. Φαντάζεται γεύσεις και απλά τις εκτελεί χωρίς φόβο και πάθος. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά «Στο παγωτό γενικά πρέπει να εξελίσσεσαι, να δημιουργείς και να κάνεις λάθη. Γιατί κατά λάθος βγαίνουν τα καλύτερα παγωτά. Όσο για τις παράξενες γεύσεις, μου έρχονται στον ύπνο μου».

Gelato Home 11 Gelato Home 2 Gelato Home 3 Gelato Home 6 Gelato Home 7

Στο μαγαζί εκτός από τις γνωστές και καθιερωμένες γεύσεις παγωτού, προσφέρουν σορμπέ με αλκοόλ. Μια από αυτές η σοκολάτα με ρακή. Μόλις το βάλεις στο στόμα σου γεύεσαι για λίγα δευτερόλεπτα την λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και αμέσως μετά σε κτυπάει η ρακή. Μιλάμε για πολλή ρακή. Προτείνουμε να το δοκιμάσετε βράδυ, γιατί αν φάτε πάνω από δυο μπάλες θα φύγετε από εκεί μισομεθυσμένοι. Ένας απίστευτος συνδυασμός που δεν πιστεύεις με τίποτα ότι δένει και όμως ο Ηλίας μας διέψευσε.
Στο μαγαζί εκτός από τις γνωστές και καθιερωμένες γεύσεις παγωτού, προσφέρουν σορμπέ με αλκοόλ. Μια από αυτές η σοκολάτα με ρακή. Μόλις το βάλεις στο στόμα σου γεύεσαι για λίγα δευτερόλεπτα την λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και αμέσως μετά σε κτυπάει η ρακή. Μιλάμε για πολλή ρακή. Προτείνουμε να το δοκιμάσετε βράδυ, γιατί αν φάτε πάνω από δυο μπάλες θα φύγετε από εκεί μισομεθυσμένοι. Ένας απίστευτος συνδυασμός που δεν πιστεύεις με τίποτα ότι δένει και όμως ο Ηλίας μας διέψευσε.

Στο μαγαζί χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα ελληνικά προϊόντα και παρά τις δυσκολίες της εποχής προσπαθούν να μείνουν σταθεροί στην ποιότητά τους. Ο κόσμος πάντα έχει όρεξη για παγωτό. Εκτός από τα τρία τρελά παγωτά υπάρχουν και γεύσεις καθαρά ελληνικές όπως το κανταΐφι, το καϊμάκι και το εκμέκ. Επίσης το παγωτό Nutella καταναλώνεται μετά μανίας στο μαγαζί τους. Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση που υπάρχουν μέρες που φτιάχνει 12 κιλά από την συγκεκριμένη γεύση και πάλι δεν αρκούν.

Gelato Home, Κοραή 4 & Σταδίου 30, τηλ 21 0331 9833

https://www.facebook.com/GelatoHomeCafe

Κείμενο:Παναγιώτα Καψούλη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag