Ο Δημήτρης Κοπαράνης είναι ο δημιουργός του περιβόητου #bougatsan. Εκτός από αυτό είναι και πετυχημένος food blogger, food editor και μάγειρας στο εστιατόριο Estrella στη Θεσσαλονίκη. Η μαγειρική είναι η μεγάλη του αγάπη και το αποδεικνύει συνέχεια με τις συνταγές που ανεβάζει στο site του και αλλού. Ζητήσαμε από τον Δημήτρη να μας φτιάξει ένα γλυκό για τα Χριστούγεννα και να μας στείλει την συνταγή. «Μηλόπιτα με κρέμα #bougatsan»!

IMG_5213 IMG_5233

Μηλόπιτα με κρέμα #bougatsan με λουκούμι περγαμόντο

για τη μηλόπιτα
υλικά για μία φόρμα 18 εκατοστών
4 μήλα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. καφέ ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
για το κέικ
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 φλ. καφέ ζεστό νερό
170 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

DSC_0049 DSC_0048 DSC_0023 DSC_0019 DSC_0015

Βάζετε τα 4 πρώτα υλικά σε μία φόρμα και τα αφήνεται σε προθερμασμένο φούρνο να καραμελώσουν αλλά να μην καούν. Θέλει προσοχή. Αν καούν τα πετάμε και το πάμε από την αρχή.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υγρά υλικά και σε ένα άλλο τα στερεά. Απλώνεται πάνω από τα μήλα και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 για μισή ώρα.

για την κρέμα #bougatsan

1 lt γάλα πλήρες χλιαρό
100 γρ. λουκούμι περγαμόντο σε μικρά κομμάτια
1 αβγό ο κρόκος του
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Διαλύουμε τα λουκούμια σε λίγο γάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία δεμένη κρέμα. Σερβίρουμε την κρέμα με τη μηλόπιτα

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
food photography: Δημήτρης Κοπαράνης
Πορτρέτα: Γιάννης Τόμτσης