Για να μπορώ να πω ότι στο Μόμμο θα φας από τα πιο ωραία brunch στην πόλη έχω δοκιμάσει ένα σωρό μπραντς και έχω ανεβάσει χοληστερίνη από το πολύ αβγό.

Ισχυρίζομαι λοιπόν ούσα φιλο-μπραντσκική (καθώς μ’ αρέσει αυτή η ξενόφερτη συνήθεια) ότι στο Μόμμο τις Κυριακές κάτι πολύ καλό συμβαίνει. Με μπόλικη ραστώνη και ικανοποιητικό σούρτα-φέρτα οι Κυριακές αποκτούν τη νωχελικότητα που τους αξίζει. Το πράγμα απλώνει, ο καφές γίνεται κρασί, το κρασί κοκτέιλ, στο κέντρο του τραπεζιού μοσχομαγειρεμένα αυγουλάκια και φυσικά να χτυπάς αέρα μέχρι τελικής καταπόνησης.

Στο Μόμμο μπορείς να φας ό,τι τραβάει η όρεξή σου, τα μάτια χαίρονται από τις όμορφες φάτσες και το στομάχι χαίρεται και αυτό και φυσικά δεν κλαις επουδενί τα λεφτά σου.

DSC01743 DSC01753 DSC01739 DSC01731 DSC01737 DSC01756 DSC01769 DSC01778 DSC01755 DSC01781

Δοκιμάζουμε σχεδόν βουλιμικά τα Picnic Eggs, δυο βραστά αυγά γεμιστά με μπέικον και μανιτάρια σε ψωμάκι, αλλά άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το τρως γιατί η φιλοσοφημένη γέμιση σκέφτεσαι δεν είναι τυχαία γέμιση, έχει σπουδή μέσα.

Στα Eggs Florentine μπορώ να κάνω ωδή, να γράψω δέκα χιλιάδες λέξεις μόνο για αυτά, αυγά ποσέ πάνω σε σπανάκι σωτέ του παραδείσου, με τέλειο ψωμί και εδώ οι αναλογίες το μέτρημα και το αλάτισμα δημιουργούν ένα ποίημα, τόσο που ζητάω σαν ξεμωραμένη τον σεφ Κώστα Βασιλόπουλο και του ζητάω αυτόγραφο.

Και τα Eggs Benedict συνεχίζουν να κάνουν τους σιαλογόνους αδένες να παράγουν σάλιο σαν να μην υπάρχει αύριο. Δυο επίσης αυγά ποσέ με ζαμπόν μελιού σε ψωμάκι τρυφερό σαν μάγουλο δεκαεξάχρονης.

Τα Napoleon egg με πατάτα, μπέικον, ψητό αυγό σε φρυγανισμένα στικ μπριός κάνουν τη ζωή να φαίνεται δίκαιη και γευστική.

Έρχεται και μια έξυπνη ομελέτα φούρνο με λαχανικά πιο διαιτητική στο τέλος και νομίζεις ότι ο θεός του αυγού σου κάνει πλάκα, προκειμένου να μην φας τίποτα άλλο πια στη ζωή σου και να πάθεις μια Μομμο-εξάρτηση.

DSC01804 DSC01810 DSC01797 DSC01796 DSC01829 DSC01839 DSC01789 DSC01847

Α, να μην ξεχάσω και τα φανταστικά τα pancakes από αλεύρι βρώμης αλλά και όλα τα κρουασάν, τα μάφιν και τα μπριός που φτιάχνονται αποκλειστικά στο Μόμμο. Δηλαδή όρεξη να έχεις να καταβροχθίζεις τις γευστικές θερμίδες.

Υπάρχουν βέβαια πάντα τα καταπληκτικά burgers αλλά μην επαναλαμβανόμαστε, τα έχουμε πει αυτά.

Και φυσικά, στο τέλος δροσερή φρουτοσαλάτα σε σιρόπι κόλαση από φραουλόζουμο και πικραμύγδαλο και αρνούμαι να φύγω αν δεν μου δώσουν τη συνταγή.

Το βράδυ η αυλή αλλάζει πρόσωπο και ζωηρεύει με ωραίες φυσιογνωμίες και φλερτ το επιούσιο και φυσικά απίθανα κοκτέιλ που σου φτιάχνουν και τη διάθεση και το κέφι για να μην πω ότι ανεβάζουν ηθικό και αυτοπεποίθηση.

DSC01850DSC01856 DSC01857 DSC01824 DSC01813

Συνταγή φρουτοσαλάτας

Για 2-3 άτομα

Μαρινάδα για τα φρούτα

250γρ χυμό πορτοκάλι
10γρ Amarreto

Σιρόπι Φράουλα

100γρ νερό
40γρ ζάχαρη
40γρ φράουλες
λίγη βανίλια
2 φυλλαράκια δυόσμο

Κόβουμε σε κύβους φρούτα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το χυμό πορτοκάλι και το αμαρέτο. Προσέχουμε ο χυμός να σκεπάζει τα φρούτα.
Για το σιρόπι φράουλα: Πολτοποιούμε τις φράουλες ενώ παράλληλα έχουμε βάλει να βράσει η ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά. Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες αφού πρώτα τις περάσουμε από σινουά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν με το σιρόπι και προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα παγωμένη

Momo Cocktails Night 3 Momo Cocktails Night 4 Momo Cocktails Night 12 Momo Cocktails Night 15 Momo Cocktails Night 20

Σαπφούς 95, Καλλιθέα.

Κείμενο: Τζούλη Αγοράκη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος