H συνταγή δεν χρειάζεται αλεύρι και είναι για τέσσερα άτομα

Δύο σοκολάτες κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια
Μισή κούπα βούτυρο
8 αυγά
1/3 κούπας ζάχαρη [λευκή] + 4 ακόμα κουταλιές σούπας
Μισό κουταλάκι άρωμα βανίλιας
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί
Δύο φακελάκια τσάι Earl Grey
Λίγο ξύσμα λεμονιού

Flourless-Chocolate-Cakes-with-Earl-Grey-Cream31

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ σε μπεν μαρί [μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με νερό]. Μόλις λιώσουν, βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά.
Διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια και το 1/3 κούπας ζάχαρη μέχρι να γίνουν απαλά και να ασπρίσουν [«όπως τα μπούτια σου μετά το χειμώνα», λέει η συνταγή]. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με δύο κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα της σοκολάτας.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Flourless-Chocolate-Cakes-with-Earl-Grey-Cream5

Όσο ψήνονται τα κέικ, φτιάχνουμε την κρέμα earl grey.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα δυο φακελάκια earl grey μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να κρυώσει και βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σφίξει ελαφρά. Δεν χρειάζεται να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Μόλις ψηθούν τα σουφλέ τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω τους την αρωματισμένη σαντιγί [στο κέντρο που σπάνε] και λίγη ζάχαρη άχνη και καλή όρεξη!

Flourless-Dark-Chocolate-Souffle-with-Earl-Grey-Cream2 Flourless-Dark-Chocolate-Souffle-with-Earl-Grey-Cream Flourless-Chocolate-Cakes-with-Earl-Grey-Cream11

Σερβίρονται και σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφίες and styling: The Artful Desperado, από εδώ.

http://instagram.com/artfuldesperado